16 مهرماه روز جهاني كودك است .روز جهاني كودك را در حالي گرامي مي داريم كه كودكاني به جرم غفلت كودكانه در پشت ميله هاي زندان منتظر اعدام هستند و رژيم حاكم بر ايران با استفاده از قوانين ضد انساني اش به او مي تازد تا وجود كودكانه او را زير چرخ هايش له كند. وجود نحيف او را ابتدا به محبس مي كشد و از او موجودي مي سازد ضد خويش و رهايش مي كند تا به خويشتن خويش بتازد و به خود و همنوعانش سيلي و تازيانه زند. لطافت روحش را مي گيرد و خشونت را جايگزين آن مي كند.. هر چه آزاديخواهان و مدافعان حقوق كودك فرياد مي زنند و ناكسين را به چالش مي كشند حريف نمي شوند زيرا حاكميت تزوير و ريا هميشه از رشد انسانيت در وحشت اند و قانون هاي زشت و خشن را براي آرامش خويش تصويب و در بيدادگاهشان اجرا مي كنند و از رشته رشته وجود كودك طناب دار مي سازند تا ابتدا شخصيت او را از آن بياويزند و بازمانده شمع وجودش را دار بزنند.
طبق ماده 37 پيمان نامه حقوق كودك هيچ كودكي نبايد مورد شكنجه يا ساير رفتارهاي بي رحمانه ، غير انساني يا تحقير آميز قرار گيرد مجازات اعدام ، يا حبس ابد بدون امكان آزادي ، نبايد در مورد جرم هايي كه اشخاص زير 18 سال مرتكب مي شوند اعمال گردد اما امروز در حالي روز جهاني كودك را گرامي مي داريم كه بيش از 100 كودك به جرم ناخواسته محكوم به اعدام شده اند و در آستانه اين روز حكم اعدام بهنود شجاعي و صفر انگوتي در حال به اجرا در آمدن است.
روز جهاني كودك را در حالي گرامي ميداريم كه در اعتراضات اخير آزاديخواهي مردم ايران دهها كودك بازداشت و باتون و شکنجه را با تمام توان تحمل كرده اند .
روز جهاني كودك را در حالي گرامي مي داريم كه اختلاف طبقاتي بيش از پيش شكاف ميان كودكان راعميق تر مي كند يعني ضجر كودكي بيشتر تا شاهد رفاه و آرامش كودكي ديگر شود.
روز جهاني كودك را در حالي گرامي مي داريم كه روز به روز به تعداد كودكان كار و خيابان افزوده مي شود كودكاني حاصل فقر و سرگشتگي ، كودكاني كه درد بي خانماني و دربدري را با تمام وجود حس مي كنند ، كودكاني كه سرماي زمستان وآفتاب سوزان تابستان از آنان ظاهري خشن ساخته اما باطني آرام و حساس .
كودكاني كه اوضاع نابسامان اقتصادي و معضلات اجتماعي و فشارهاي روحي و رواني اطراف به آنها مقاومت مي آموزد . مقاومت و دفاع از هستي و حقوق انساني خويش.
واحد حقوق كودك فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران در 16 مهرماه (8 اكتبر) روز جهاني كودك خواهان :
1- لغو اعدام كودكان و ممنوعيت و حذف اعلام جرم عليه كودكان
2- برخورداري همه كودكان از مسكن ، آموزش و بهداشت رايگان و تخصيص و تامين امكانات رفاهي و آموزشي
3-شناسايي ، معرفي و مجازات تمامي كساني كه در بازداشت ،شكنجه و قتل كودكان در اعتراضات اخير دخیل بودند
4- به رسميت شناختن حقوق انساني تمامي كودكان صرف نظر از ميلت ، نژاد و مذهب
5- پايان دادن به هر گونه بهره كشي از كودكان
واحد حقوق كودك فعالين حقوق بشر و دموكراسي در ايران از تمامي سازمانهاي مدافع حقوق كودكان و فعالين حقوق كودك مي خواهد كه براي رسيدن تمامي كودكان به حقوق انساني خويش و رهايي كودكان در معرض اعدام با ما همگام و هم صدا شوند.
16 مهر 1388 برابر با 8 اکتبر 2009
****
حدود ۹۰۰ هزار کودک و نوجوان در ایران متاهل اند
روزنامه خراسان: یک پژوهشگر فعال حوزه کودکان می گوید حدود ۹۰۰ هزار کودک و نوجوان در کشور متاهل اند. فرشید یزدانی می گوید: حدود ۲۳ میلیون کودک در کشور وجود دارد که حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیون نفر از آن ها در رده سنی آموزشی قرار دارند و برآورد می شود، بیش از ۳ میلیون کودک خارج از چرخه تحصیل قرار داشته باشند.
فرشید یزدانی پژوهشگر فعال حوزه کودکان با بیان این مطلب به ایسنا گفت: از ۹۰۰ هزار کودک و نوجوان متاهل ۲۵ هزار نفر طلاق گرفته اند و از ۲۵ هزار نفر طلاق گرفته نیز ۱۵ هزار نفر ۱۰ تا ۱۴ ساله اند. وی افزود: بر اساس برآوردهای غیررسمی حدود ۷۰ هزار نفر از کودکان کشور فاقد شناسنامه اند. با آن که فرشید یزدانی می گوید به طور رسمی ۷/۱ میلیون کودک کار در کشور وجوددارد، سید حسن موسوی چلک- مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور- با اعلام آخرین گزارش از تعداد کودکان کار و خیابان ارجاع شده به مراکز بهزیستی خبر داد: سال گذشته حدود ۱۰ هزار و ۴۱۴ نفر از کودکان کار و خیابان برای ساماندهی به ۴۵ مرکز بهزیستی ارجاع داده شدند، به طوری که ۷۸ درصد این کودکان ایرانی و ۲۲ درصد بقیه از اتباع بیگانه و اغلب افغان بودند.
مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جنسیت کودکان ارجاع شده به مراکز بهزیستی که ۹/۲ درصد آن ها را دختران تشکیل می دادند، تصریح کرد: این دختران پس از معرفی به بهزیستی بلافاصله به مراکز شبانه روزی سازمان ارجاع داده می شوند. به گفته وی، تنها ۵/۳ درصد از کودکان کار و خیابان ارجاع شده، سابقه بزه و جرایم کیفری داشتند.
وی با تاکید بر این که بنابر اظهارات خود کودکان، ۹۵ درصد آن ها سابقه هیچ گونه آزاری در زندگی خود نداشتند، افزود: حدود ۷۶ درصد آن ها با خانواده های خود در ارتباط بودند و یا آن که با آن ها زندگی می کردند. فرشید یزدانی- پژوهشگر فعال حوزه کودکان- می گوید: حدود ۲۳ میلیون کودک در کشور وجود دارد که حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیون نفر از آن ها (حدود ۷۳ درصد) در رده سنی آموزشی قرار دارند و برآورد می شود، بیش از ۳ میلیون کودک (حدود ۱۸ درصد)، خارج از چرخه تحصیل قرار داشته باشند.
هم چنین بنا بر اظهارات سید حسن موسوی چلک- مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی این سازمان- آخرین گزارش از وضعیت تحصیلی کودکان کار و خیابان ارجاع شده به مراکز بهزیستی در سال گذشته حاکی است: حدود ۱۰ هزار و ۴۱۴ نفر از کودکان کار و خیابان به مراکز سازمان بهزیستی سراسر کشور ارجاع شده اند که حدود ۵۰ درصد آن ها ترک تحصیل کرده اند و تحصیلات اغلب آن ها در حد ابتدایی و راهنمایی بوده است.
وی در این باره افزود: بیش از ۳۰ درصد کودکان یاد شده دارای تحصیلات ابتدایی، ۲۸ درصد راهنمایی، ۱۶ درصد متوسطه و ۲۴ درصدشان نیز بی سواد بودند.
مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: مشکلات مالی و معیشتی، بخشی از عوامل ترک تحصیل کودکان یادشده را تشکیل می دهد.
.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment